Page content

Born to Run: coaching voor hardlopers

article content

Born to Run: coaching voor hardlopers

Born to Run Coach

Als  Vivobarefoot Certifiedcoach was opgeleid door Lee Saxby, maar nadat hij besloot om afscheid te nemen van het merk Vivo Barefoot, is hij met een eigen trainingsprogramma begonnen onder de naam Born to Run Coach. Na een uitgebreid examen en een analyse van de door mij gemaakte video opnames kon ik toetreden tot zijn nieuwe organisatie. Op dit moment ben ik de eerste Born to Run Coach in Nederland.

Als Born to Run Coach ben ik in staat om je hardloopstijl te analyseren en zie ik waar er aanpassingen moeten worden gemaakt om je techniek te verbeteren. Ik kan je daarna helpen om een natuurlijkere manier van hardlopen eigen te maken en de kans op blessures te minimaliseren.

Bij deze manier van coaching leg ik de nadruk op een landing op de voorvoet in plaats van de hak om op die manier optimaal gebruik te kunnen maken van de rekbaarheid van de achillespees, plantaire fasciïtis en pezen in de voet. Verder kijk ik naar een goede houding, ritme  en ontspanning in het lopen.

Wat doet ik als Born to Run Coach

  • het analyseren van de huidige manier van hardlopen door het maken van video opnames
  • het zichtbaar maken van biomechanische zwakke punten
  • de risicoanalyse van het aanpassen van je huidige techniek
  • advies geven over en helpen bij de aanschaf van geschikte hardloopschoenen
  • oefeningen die nodig zijn om de zwakke punten aan te pakken
  • de nodige hardloopspecifieke oefeningen

Het lichaam zal zich langzaam moeten aanpassen aan de andere manier van hardlopen, daarom is het belangrijk om geduld te hebben met de opbouw van de ander manier van hardlopen. De spieren zullen anders worden belast  en daarom is het ook noodzakelijk om spierversterkende oefeningen te doen voor die spieren die meer belast gaan worden.

Na een Born to Run coaching sessie zal je ervaren dat je lichter en vitaler loopt, dat het minder energie kost om te bewegen en dat het minder impact heeft op je lichaam.

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak voor een loopanalyse en ontvang 20% korting!

Comment Section

0 reacties op “Born to Run: coaching voor hardlopers

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.