Page content

Hoe herken jij jezelf als hardloper

article content

Hoe herken jij jezelf als hardloper

Het herkennen van jezelf als hardloper

Deze interessante vraag zag ik staan in het blad Men’s Running die mijn vrouw mee bracht uit Londen. Het antwoord op deze vraag heb ik afgelopen week gekregen toen wij een vakantie hadden geboekt naar Lefkas, Griekenland. Want wat ik als eerste deed was kijken op Google maps welke hardlooproutes er allemaal te vinden zijn op dit prachtige eiland. Lang gerekte routes langs de kust maar ook wat meer uitdagende routes de bergen in, zowel verhard als onverhard. Hoe meer ik ontdekte, hoe meer zin ik kreeg om op vakantie te gaan.

Hardlooproutes

Mijn favoriete hardlooproutes bevinden zich in de natuur. Hardlopen en één worden met het groen, de geluiden van de vogels en de geur van de bossen. Dit geeft een extra dimensie aan het hardlopen. Geen oordopjes in met muziek waardoor je wordt afgeleid, maar juist genieten van wat al dat moois te bieden heeft. En één worden met de natuur lukt natuurlijk nog makkelijker als je je op blote voeten voort beweegt of dunne zolen onder je hardloopschoenen hebt waardoor je meer verbinding maakt met de grond onder je.

Halve marathon

Terwijl ik aan het zoeken was naar mooie hardlooproutes kwam ik de hardloopgroep Lefkas Trailrunning tegen. Ik werd nieuwsgierig en zag tot mijn verrassing dat er precies in de week van onze vakantie een halve marathon plaats vindt op Lefkas in de buurt van een groot meer! Uiteraard heb ik mij ingeschreven en kan ik nu dus helemaal niet meer wachten tot we in het vliegtuig zitten naar onze vakantiebestemming.

hardloper op Lefkas

Dus hoe herken ik mezelf als hardloper? Dat ik zelfs voor -en tijdens mijn vakantie de inspiratie voel om routes te ontdekken en lekker te gaan hardlopen in de natuur!

Ben je zelf op zoek naar mooie en natuurlijke hardlooproutes? Kijk dan op http://www.trail-running.eu/gpx-routes

 

Comment Section

0 reacties op “Hoe herken jij jezelf als hardloper

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.