Page content

Op blote Voeten tijdens de Bosmarathon Soest

article content

Op blote Voeten tijdens de Bosmarathon Soest

Wedstrijd op blote voeten

Al weer even geleden liep ik sinds lange tijd weer een wedstrijd en ook nog op blote voeten!

Ik had mij ingeschreven voor de 10,5 km  van de Bosmarathon in Soest, die bijna letterlijk plaats vond in mijn achtertuin. Ik woon namelijk sinds 1 juni in Soest en mijn trainingsgebied ligt in de prachtige Soester bossen en de Soesterduinen. Zaterdag had het enorm geregend dus dat beloofde wat voor de zondag. Veel plekken liggen namelijk in de schaduw waardoor het niet zo snel opdroogt.

Tijdens de start werd mij diverse keren enthousiast gevraagd waarom ik op blote voeten mee ging doen en wat het voordeel daarvan is. Ik heb ze verteld dat ik daarmee elk spiertje in mijn voeten activeer en daardoor sterker maak maar ook dat ik bewuster contact maakt met de grond.

Ik voelde mij helemaal in mijn element en voor mijn gevoel vloog ik over het parcours! Dat had vooral te maken met de Natural Running techniek waardoor ik veel efficiënter hardloop en ook veel flexibeler ben in een parcours met bosgrond en modder. Ik eindigde de wedstrijd als nummer 10 met een mooie tijd van 47 minuten.
Niet slecht voor een man van 54 jaar!

Het was voor mij weer overduidelijk dat deze manier van hardlopen veel meer effect heeft en ook minder energie kost en door de kortere passen ook minder belasting geeft op mijn lichaam. Zeker op zand en ook in de modder zakte ik minder diep weg wat dan ook minder vermoeiend was. Het was een topdag!

Wil  jij deze techniek ook aanleren en meer plezier in hardlopen hebben of krijgen. Tevens de kans op blessures verminderen.

Schrijf je in voor een LOOPANALYSE en eventueel aanvullende trainingen door opLoopanalyse te klikken.

 

blote voeten

 

Comment Section

0 reacties op “Op blote Voeten tijdens de Bosmarathon Soest

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.